Rockwell Automation’ın Geliştirdiği “İnce İstemci Yönetim Yazılımı” Global Kullanım Için Genişletildi

hinManager yazılımının son sürümü operatörlere PC ihtiyacı duymadan ölçeklendirilebilir ve mobil erişimli üretim verisi sağlıyor.

Artık dünyanın her yerinde şirketler endüstriyel PC’ler yerine ince istemciler kullanarak çok daha kolay verim ve tasarruf sağlayabiliyor. Rockwell Automation tarafından geliştirilen ThinManager 11.0 yeni sürüm yazılımına uluslararası kullanıcılar için 12 ülkede yerel dil desteği eklendi. Böylece global şirketler operasyonlarındaki ince istemci aygıtlarını ana dillerini ve karakter setlerini kullanarak daha kolay konfigüre edebiliyor, kurabiliyor ve yönetebiliyor.

Yazılım her hangi bir FactoryTalk uygulamasından operatörlere, tesis içinde nerede olurlarsa olsunlar, üretim verisi sağlıyor. Operatörler verinin hangi aygıt (sabit veya mobil), kullanıcı ve lokasyona ne şekilde gideceğini kişiselleştirebiliyor.

Rockwell Automation pazarlama müdürü Tom Jordan konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “ThinManager yazılımı endüstriyel şirketlerin maliyetleri kısması ve çalışma sürelerini iyileştirmesine yardımcı olacak merkezi bir bilişim stratejisi kullanmalarına yardımcı olan türünün tek örneği. Tüm üretim verisi sabit terminal veya mobil aygıtlarda değil merkezi sunucularda saklanıyor. Bir sorun olduğunda operatörler PC’yi yeniden başlatmak yerine sadece terminali değiştirebiliyor. Bu da sorun çözme süresini kaydadeğer oranda kısaltıyor ve veri kayıplarını önlüyor.”

Yazılımdaki yeni yerel dil desteği işçilerin şifre gibi verileri ana dil ve karakter setlerini kullanarak girebilmelerini sağlıyor. 11.0 sürümü İngilizce olmayan klavyeleri de destekliyor ve İngilizce olmayan ekran klavyelerinde de konfigüre edilebiliyor. Gelecek sürümlerde daha da yerelleştirilmiş özellikler de eklenecek.

Ayrıca yeni 11.0 sürümü operatörlerin veriyi daha fazla seçenekle kişiselleştirip görebilmesini sağlayarak verimi artırıyor. Örneğin sabit terminallerde operatörler bugün  ThinManager yazılımının genişletilmiş MultiMonitor özelliği sayesinde tek bir ince istemciyle bütün bir kontrol odası görüntüsünü inşa edebiliyor. Bu özellik tek bir terminalde yediye kadar monitor destekliyor. Bu sayede ek bir satınalma, konfigürasyon yapmadan ve birden fazla ince istemci aygıtına ihtiyaç duymadan kontrol odası görselleştirmesini kolayca gerçekleştirmeyi sağlıyor. Yeni sürüm ayrıca 4K çözünürlükte yedi video çıkışı sağlayabilen Allen-Bradley VersaView 5200 ince istemcilerini de destekliyor.

Operatörler artık tek bir mobil aygıt ekranında çoklu içerik kaynağını görüntüleyebiliyor. Bu da üretimi birçok açıdan denetleyebilmelerini ve hareket halindeyken de verimi artırabilmelerini sağlıyor. Örneğin, bir süpervizör hem alarm, hem kamera hem de verim uygulamalarının tamamını tek bir ekranda görebiliyor. Üretim katına geçtiklerinde ise ThinManager yazılımının Relevance özelliği sayesinde görüntülenen veri lokasyonlarına göre yenilenebiliyor.

Tüm bunlara ek olarak, Rockwell Automation müşterileri oturum sınırları veya ek maliyetler hakkında endişe duymadan tüm veriye erişim sağlayabiliyor. Yeni FactoryTalk Activation lisans seçeneği sınırsız sayıda FactoryTalk View SE yazılım oturumunun tek bir müşteri lisansı ile tek bir terminale gönderilmesini mümkün kılıyor. Geleneksel master lisanslama ise yine tercih edilebilen bir seçenek olmaya devam ediyor. 

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......