Delta Hareket Kontrolü, Hazır Giyim Endüstrisi İçin Verimli Çözümü Sunuyor

Hazır giyim endüstrisi, uzun bir geçmişe ve iyi geliştirilmiş endüstriyel yapıya sahip geleneksel bir endüstridir. Bununla birlikte, müşterilerin yeni ortaya çıkan sipariş alışkanlıklarını ve daha yüksek kalite ve verimlilik gereksinimlerini karşılamak amacıyla hazır giyim endüstrisinin üretim tarzı, standart seri üretimden daha küçük miktarlarda ve çok çeşitlilikte, özelleştirilmiş üretime doğru kaymıştır. Sık değiştirme, karmaşık üretim süreçleri ve yüksek işçilik maliyetleri yönetim maliyetlerini artırdığından, hazır giyim üreticileri otomatik ekipmanları kullanmaya başlamakta ve üretim çözümlerini iyileştirmenin yollarını aramaktadır. El işçiliğinin yerini otomatik makinelerin alması, sadece üretim süresini ve doğrudan maliyetleri azaltmakla kalmayıp, hem üretimde esneklik hem de hazır giyim eşyalarında tutarlı ve yüksek kalite sağlamaktadır.

Delta, otomatik dikim gereksinimlerini karşılamak için, Avrupalı bir konfeksiyon üreticisine otomatik pantolon cebi ayarlamada kullanılmak üzere verimli bir endüstriyel dikiş makinesi çözümü sunmuştur. Bu çözümde ana kontrol olarak kullanılan Delta Ethernetli model Gelişmiş İnce PLC DVP-SE Serisi, CANopen üzerinden Delta AC Servo Sürücü ve Motor ASDA-A2 Serisine bağlanir ASDA-A2 servo sürücüler, dikiş işlemleri için ECMA serisi servo motorların iki eksenini kontrol eder. Delta HMI DOP Serisi sayesinde kullanıcılar, parametreleri başarılı üretimi garanti edecek şekilde ayarlayabilir ve gerçek zamanlı dikim sürecini izleyebilirler.

Delta’nın endüstriyel dikiş makinesi çözümü, fiili uygulamada müşterilerimize şu avantajları sunar:

  • Yüksek hızlı kontrol ve iletişim: Bu çözümde ana kontrol olarak Delta Ağ Tipi Gelişmiş İnce PLC DVP-SE Serisi kullanılır. DVP-SE Serisi, piyasadaki en eksiksiz ağ iletişim kontrolörü olmasını sağlayan dahili Mini USB, Ethernet ve iki set RS-485 portu sayesinde 0,64 μs’ye kadar yüksek tarama döngüsü sunar. Dahili IP Filtresi, kötü amaçlı yazılımlara ve ağ tehditlerine karşı birinci basamak koruma için güvenlik duvarı işlevi görür. DVP-SE Serisi, çeşitli genişletme işlemleri için DVP-S Serisinin sol ve sağ modüllerini destekler. Bu çözümde son derece verimli dikiş makinesi işlemleri elde etmek üzere, CANopen protokolu aracılığıyla, yüksek hızlı genişletme modülü CANopen Ana DVP-COPM bulunan AC servo sürücüleri kontrol eder.
  • Gerçek zamanlı ayarlama ve izleme: Delta’nın HMI DOP Serisi endüstriyel dikiş makinesine entegre edilir. DOP Serisinin tam 65.536 renkli LED ekranı gerçekçi görüntüler sunar. Kullanıcılar, hem HMI sayesinde dikiş parametrelerini ayarlayabilir hem de makinenin üretim ve çalışma durumunu kolaylıkla izleyebilir. DOP Serisi bir ses çıkış arabirimi ile donatılmıştır. Hata meydana geldiğinde, çalışma ve dikim verimliliğinde gecikmeleri önlemek için gerçek zamanlı bir sesli mesaj aracılığıyla kullanıcıları uyaran bir alarm verilir.
  • Kararlı ve kesin çözüm: Delta’nın endüstriyel dikiş makinesi çözümü, dikiş işlemlerine yönelik ECMA servo motorların iki eksenini kontrol etmek için AC Servo Sürücü ASDA-A2 Serisini kullanır. Tam kapalı çevrim fonksiyonu, makine kaynaklı geri tepme ve titreşim etkilerini azaltır ve pozisyon doğruluğu sağlar. ECMA servo motorlarda, düşük hızda kararlı olmayan komutları saf dışı bırakabilen ve doğruluğu artıran 20 bit çözünürlüklü artımlı enkoderler bulunur. Ayrıca bu motorlar, mutlak 17 bit enkoder desteği sağlamaları ve güç kapalıyken motor konumunu muhafaza edebilmeleri sayesinde müşterinin doğru ve kararlı cep ayarı beklentilerini karşılar.

Delta’nın endüstriyel dikiş makinesi çözümü, müşterinin verimli ve doğru üretim gereksinimlerini başarılı bir şekilde karşılar. Delta, müşterilerimizin çeşitli gereksinimlerini karşılayan ve birlikte olağanüstü bir geleceğin temelini oluşturan kapsamlı çözümler sunmaya devam etmektedir.

Ağ Tipi Gelişmiş İnce PLC DVP-SE Serisi, sahip olduğu dahili Mini USB, Ethernet ve iki set RS-485 portu ile piyasadaki en eksiksiz ağ iletişim kontrolörüdür


Delta AC Servo Sürücü ASDA-A2 Serisi, ECMA servo motorları kontrol ederek doğru konumlandırma, kararlı çalışma ve yüksek üretim kalitesi sunar


DOP Serisinin tam 65.536 renkli LED ekranı gerçekçi görüntüler sunar.

Delta Endüstriyel Otomasyon Hakkında
Dünya standartlarında bir endüstriyel otomasyon markası olarak; AC motor sürücüleri, servo ve hareket kontrol sistemleri, programlanabilir lojik kontrolörleri, insan makine arabirimleri, makine görüş sistemleri, sayaçlar ve sensörler, endüstriyel kontrol ve izleme yazılımları ve endüstriyel robotlar geliştirmek için çok çalışıyoruz. Endüstriyel otomasyon çözümlerimiz elektronik, tekstil, gıda, eczacılık, kauçuk ve plastik, ambalajlama, baskı, ağaç işleme ve takım tezgahları dahil olmak üzere geniş bir endüstriyel uygulama yelpazesini kapsar. Dünya çapındaki müşterilerimiz için yenilikçi, güvenilir, akıllı ve çevre dostu fabrika otomasyon çözümleri oluşturmak ve “Değişen Bir Dünya İçin Otomasyon” sözümüzü yerine getirmek için otomasyon ürünlerimizi; ekipman ağı, sistem yazılımları, Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi ve büyük veri analizi ile entegre ediyoruz.

Daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin:
Delta Electronics:http://www.deltaww.com/
Delta Endüstriyel Otomasyon:http://www.delta.com.tw/ia/

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......