SMS TORK 5 Farklı Kıtayı Ar-Ge ile Fethedecek

Yerli üretim seferberliğine omuz veren SMS TORK, ithal girdinin yoğun olarak karşımıza çıktığı otomasyon sektörünün, “endüstriyel kontrol vanalar sektöründe” en büyük yerli üreticilerinden biri. Üretiminin yüzde 30’unu ihraç eden SMS TORK, 85 ülkeye satış gerçekleştiriyor.

Yerli üretimle ilgili başlatılan seferberlik özellikle ithal girdinin fazla olduğu sektörlerde şimdiden büyük bir motivasyona yarattı. SMS TORK  ve Varnasan A.Ş. de önemli  hammadde girdisi, paslanmaz çelik, bakır, pirinç, aluminyum, karbon çelik, Sanayi Plastiği olan ve bu hammaddeyi yerli piyasadan tedarik edebilen, bir sektörde boy gösteriyor. Vana ve otomasyon sektöründe faaliyet gösteren şirket, TORK markası ile solenoid vanalar, pnömatik aktüatörler, elektrik aktüatörler, regülatörler, aktüatörlü küresel vanalar, kelebek vanalar, Varnasan markası ile; emniyet ventilleri, kondenstoplar, paslanmaz küresel vanalar, karbon çelik küresel ve kelebek vanalar üretiyor. Sektörün en büyük rakiplerinin, Avrupa’lı firmalar yanında ucuz fiyatta da Çin ve Hintli firmalar olduğunu söyleyen SMS TORK Yönetim Kurulu Başkanı Enver Kaya, “Yerli üreticilerimiz ülke içinde Çin ve Hindistan ile mücadele etmekte, kar edememekte sermaye ve birikimi yapamamaktadır. Yüksek performans ve kritik proseslerde ise Avrupa menşeili firma ve markalar piyasaya hakimdir.
Bizler SMS TORK olarak, bu sektörde otomatik endüstriyel kontrol vanaları üretip, yurt içinde cari açık sorununun üstesinden gelmeye, yurt dışında 85 ülkeye ihraç yaparak, ülkemize döviz getirmeye çalışıyoruz. 10 yıl önce Ar-Ge birimimizi kurduk. Kendi ürünümüzü tasarlıyor ve üretiyoruz. En büyük hedeflerimizden biri pazarın ihtiyacına göre yeni ürünler üretmek. İMES OSB’de 4 dönüm arazi üzerindeki fabrikamız yanında, yeni satın aldığımız 13 dönüm arazimiz üzerine ek fabrika binamızı yapmaya ve aynı zamanda yeni ürünler üretmeye çalışıyoruz. 110 kişilik kadromuz ile ürettiklerimizin yüzde 30’unu ihraç ediyoruz. Hedefimiz TORK markamızı bir dünya markası yapmaktır.” dedi.

‘SMS TORK’u 5 KITAYA YAYMAK İSTİYORUZ’

Önümüzdeki dönemde yeni ürün alternatifleri üzerinde durduklarını söyleyen SMS TORK Yönetim Kurulu Başkanı Enver Kaya, “Yeni üretim olarak elektrik aktüatör çeşitleri, ayrıca değişken sıcaklıklarda ve yüksek basınçta çalışacak otomatik kontrol vanaları, ölçü kontrol ekipmanları üretimine ağırlık vermek istiyoruz. Şirketimizin ikinci nesle emanet etmeden önce kurumsal yapımızı kuvvetlendirecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Amacımız SMS TORK’ u Dünyada 5 kıtada hizmet ve kalitesi ile tercih edilen bir marka haline getirmektir.”  şeklinde şirketin kısa vadeli hedeflerini aktardı.

ÜRÜNLERİN YÜZDE 30’U İHRAÇ EDİLİYOR

SMS TORK ve Varnasan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Enver Kaya, ekonomide “yerli üretim” vurgusunun Türkiye için bir zorunluluk olduğunu düşünenlerden. Enver Kaya doğru bir strateji çerçevesinde izlenecek yol haritasının Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı için zorunlu olduğunu söylüyor: “Mevcut hükümetimiz de bunu kararlılıkla yapmaya çalışıyor. Yerli üretimi geliştirip, dünya markası firmalar yaratmak olmazsa olmazımızdır. Bu düşüncede nesiller yetiştirmeli ve ülke idaresini de bu düşüncedeki nesillere vermeliyiz. Ülkemizde; insan dahil, her sektörde envanter çıkarılmalı. Bu envanterlerde Pareto teorisine göre tespitler yapılmalı. Bu tespitlere göre yetkinliği olan firmalar seçilmeli veya yetiştirilmeli. Onlara bu ‘kutlu yerli üretim davası’ ihale edilmeli. Takip edilmeli. Dünya markası olması sağlanması için hedef koymalı ve üretici marka firmalar yaratmalı.” Üretimlerinin yüzde 30’unu ihraç ettiklerini söyleyen Enver Kaya, sektörlerinde batı ülkeleriyle benzer kalitede üretim yapabildiklerini ancak, birçok pazarda Çin ve Hindistan gibi ülkelerle fiyatta rekabet etmenin kolay olmadığını, o nedenle ülkece “kaliteli Türk malı” algısını öne çıkarmak, Avrupa markalarla eşdeğer marka konumlandırmak gerektiğini dile getiriyor. Bu engeli aşmak için çeşitli mecralarda tanıtım yapmanın ve marka bilinirliğini artırmanın en geçerli yol olduğunun altını çizen Kaya, ürettikleri her bir ürünün pek çok sektörde ithal girdinin önünü keseceğini vurguluyor. 

Kaynak: https://www.smstork.com/basinda-biz/sms-tork-5-farkli-kitayi-ar-ge-ile-fethedecek.html

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......